توصیههایی برای داشتن رژیم غذایی سالم
تنوع غذایی داشته باشید.
بین غذای دریافتی و میزان فعالیت بدنی خود تعادل برقرار کنید.
وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنید.
هرروز حدود ۵۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در برنامه غذایی خود بگنجانید.
مصرف قند و شکر و نمک را در برنامه غذایی خود محدود کنید.
نان و غلات سبوسدار را جایگزین انواع سفید و تصفیهشده آن کنید.
شیر و فرآوردههای کمچرب آن را مصرف کنید.
تا حد امکان از گوشتهای کمچرب در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
از مغزها مانند بادام، پسته و فندق در حد تعادل بهعنوان میان وعده استفاده کنید.
روزانه به میزان کافی آب سالم و بهداشتی بنوشید.
از مصرف نوشیدنیهای صنعتی بهویژه نوشابههای شیرین و گازدار بپرهیزید.
برای همه افراد جامعه با در نظر گرفتن تفاوتهای فردی مانند سن، جنس، مراحل رشد، بلوغ، دوران بارداری و شیردهی که با تغییرات فیزیولوژیک همراه هست باید یک رژیم غذایی متناسب در نظر گرفته شود؛ زیرا امروزه با پیشرفت علم دانشمندان و محققان علوم بالینی به این نتیجه رسیدهاند که بین برنامه غذایی و بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی- عروقی، انواع سرطانها و دیابت نوع ۲ که موجب ناتوانی و مرگ زودرس میشود، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و بدینجهت طراحی یک رژیم غذایی مناسب که به کاهش خطر بروز این بیماری هاکمک کند، ضروری است.
ادامه دارد…